Menu
 • 1
 • Naši Programi

  &Mobility

  Najzdraviji je i najprirodniji oblik ne samo vježbanja nego i sveukupnog kretanja. Takvo kretanje ostvaruje snagu i fleksibilnost tijela te mu omogućuje maksimalnu mobilnost i sveukupnost zdravlja, a kao nuspojavu, osim prekrasnog tijela optimalnog za svakog pojedinca, donosi vam najvažniji produkt – #feelgood u vlastitome tijelu.

  Primjeren je svim uzrastima i ne zahtijeva prethodnu fizičku spremnost.

  Programski je podijeljen na dva dijela &Mobility: Upper body focus i &Mobility: Lower body focus, kako bi naši klijenti mogli ciljano raditi na specifičnom cilju i/ili rješavanju problematike smanjene mobilnosti, snage i fleksibilnosti gornjeg ili donjeg dijela tijela.

   

  &Ballet

  &Ballet klasični je balet prilagođen rekreativcima u smislu biomehanike, pedagogije i generalnog pristupa tijelu i duhu, i upravo po tome različit je od klasičnog baleta. Svrha mu je rekreativne prirode, a cilj je prije svega zdravlje tijela.

  &Ballet uspostavlja balans tijela i duha te kao rezultat omogućuje i SJAJAN IZGLED primjeren svakome u odnosu na njegovu genetiku i mogućnosti, odnosno OPTIMALNO TIJELO.

  Obogaćen je vježbama i motoričkim zadacima koji imaju svrhu ostvariti uravnoteženu tjelesnu aktivnost i razvoj, ispravljanje ili olakšavanje poteškoća te opću pokretljivost, snagu, kondiciju i gracioznost bez obzira na životnu dob. Zabavan je i edukativan.

   

  Power Pilates

  Pilates je jedna od najefikasnijih kompletnih kondicijskih metoda koja pomaže razvoju i jačanju mišića. Povećava snagu, fleksibilnost, ravnotežu, držanje i koordinaciju te se koristi kao forma fizioterapije. Njegova prednost je u tome što ga mogu vježbati ljudi svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu kondiciju, a k tome poboljšava sposobnost u svim sportovima i unaprjeđuje obavljanje svih drugih dnevnih aktivnosti kojima se bavite.

  U pilatesu se kretanjem stimulira svaki mišić, tetive i organi u ljudskom tijelu, a tako se omogućuje osjećaj opuštenosti te poboljšava tonus mišića. Najviše vremena posvećujemo kralježnici kojoj vraćamo njezinu prirodnu fleksibilnost, opuštamo živce i jačamo mišiće oko nje.

  Koristeći se različitim rekvizitima, prekida se postojeći obrazac kretanja i otkrivaju se mišići koji se inače ne koriste. Uz dodatni blagi otpor razvijaju se dugi potporni mišići, a održavanje ravnoteže zahtijeva angažiranje mnogih dubokih mišića stabilizatora. Cilj je „probuditi“ i aktivirati te mišiće da ne bi došlo do uobičajenih ozljeda koljena, gležnja, ramena ili leđa.

   

  Flow Pilates

  Flow Pilates predstavlja program vježbanja prikladan za muškarce i žene baziran na osnaživanju i stabilnosti centra, izgradnji funkcionalnih mišića te adekvatno mobilnih zglobova. Kao takav on pomaže u popravljanju držanja, prevenciji ozljeda, oslobađanju od neželjene boli i povećanju izdržljivosti. Svaki će trening obuhvatiti vježbe za aktivaciju i optimalno korištenje cijelog tijela u logičnom slijedu, u flowu.

   

  Strong & Fit

  Program treninga snage kreiran za male grupe uz individualni pristup za postizanje maksimalnih rezultata.

  Trening snage vam pomaže poboljšati funkciju zglobova, podržava zdravu težinu i/ili gubitak težine, gradi i održava snagu, mišiće, tetive i ligamente kao i prijeko potrebnu gustoću kostiju. Poboljšava osjetljivost na inzulin, kogniciju, fitness vašeg srca i pluća, fleksibilnost i ravnotežu.

  Rade se brojne vježbe s utezima i otporom za cijelo tijelo s ciljem stvaranja mišićne snage i tonusa, uz održavanje fleksibilnosti i ravnoteže, postizanje veće izdržljivosti, upravljanje općim bolovima, poboljšanje držanja, smanjenje rizika od ozljeda, poboljšanje sna i daleko lakše upravljanje težinom.

   

  Vinyasa Yoga

  Termin vinyasa označava povezivanje, a konkretno u joga praksi odnosi se na povezivanje daha i pokreta te joga položaja (asana) kako bi se postigla ravnoteža tijela i uma.

  Usklađuje ciljani slijed poza s disanjem kako bi se postigao kontinuirani tijek. Stoga se smatra i jednom od metoda meditacije u pokretu.

  Vinyasa yoga podrazumijeva kretanje na prostirci uz fokus na disanje, stabilnost, pravilnu posturu tijela te sigurno izvođenje vježbi kombinirajući asane u ležećem, sjedećem i stajaćem položaju uz promjenjivu dinamiku prilagođenu grupi.

  Ova cjelovita praksa povećava izdržljivost, snagu i fleksibilnost našega tijela, a i uma.

   

  Tabata HIIT

  Kao što sam naziv sugerira (High Intensity Interval Training) ovaj oblik treninga kombinira intervale vježbanja visokog intenziteta (kao što je sprint) s intervalima vježbanja niskog intenziteta (kao što je hodanje sporim tempom) ili potpunim odmorom. Ovaj stil treniranja potvrđeno daje bolje rezultate u kraćem vremenu.

  HIIT naime utječe na gubljenje tjelesne masnoće u većoj mjeri nego konvencionalni kardio zbog produljivanja odmora metabolizma nakon HIIT treninga koji nastavlja raditi i u mirovanju te tako sagorijeva masnoće i dok mirujete.

  Sat je kratka bodyweight forma od 30 min koja se sastoji od zagrijavanja primjerenog vrsti HIIT-a tabata stila, rada samog viskog kardiovaskularnog glavnog dijela treninga i na kraju istezanja i vraćanja metabolizma u normalno stanje.

  Prednost je gubitak masnoće zahvaljujući boljem metabolizmu u mirovanju, enzimima koji spaljuju masti, a ujedno se potiče izgradnja mišićne mase. Sve to u najkraćem mogućem roku.

  Conditioning

  Ovo je kondicioni trening kratke forme od 30 min koji se sastojiod kratkog zagrijavanja, rada treninga u intervalima i istezanja na kraju.

  Ovakav tip treninga pomaže u izgradnji definicije, sagorjevanju kalorija, poboljšanju aerobnih sposobnosti i u rastu mišića.

  Isto tako omogućava vam povećanje volumena opterećenja tijekom tjedna kao i povećanju opće pokretljivosti tijela uslijed kretanja u više smjerova, različitim brzinama, koristeći različitu opremu da bi se aktivirao svaki mišić u tijelu.

  Na satu se koriste različiti intervali, a radi se bodyweight ili s utezima manjih težina, plateovima, sliderima, klupicama…

  Individualni treninzi

  U Andrea’s Room trening centru možete uzeti individualne treninge tailored made samo za vas. To znači da je program modificiran i izrađen baš za vas, odnosno za svakog ponaosob ovisno o potrebama i ciljevima koje imate.

  Uzimanjem individualnog treninga ulažete dugoročno u zdravlje i dobivate informacije i znanje o sebi. Time ostvarujete zagarantiran napredak bilo privatno, bilo u radu na grupi.

   

  Uključite se

  Andrea Solomun
  Postanite instruktor Uključite se
  ;